De Leraar van het Jaar 2019 is niet alleen - Echteinfluencer

De Leraar van het Jaar 2019 is niet alleen

Co-teachers Bert Ameloot, Kristof De Bruyn, Marijke Callens en Machteld Meyen van het GO! Atheneum Schoten krijgen samen de eretitel ‘Leraar van het Jaar 2019’. Ze werden gekozen uit bijna 2500 genomineerde teams.

Het trio geeft samen 20 uur PAV en techniek aan 3 klassen 1B. Adjunct-directeur Claudine Boeckx nomineerde haar topteam: “1B-leerlingen, zonder een getuigschrift van de lagere school, hebben een rugzakje en dus extra zorg en aandacht nodig. Een leraar kan dat niet meer alleen.”

Dus vroegen de leraren een jaar om te experimenteren. Nu geven ze al 2 jaar samen les met teamteaching, in plaats van elk apart aan een klas van 12 leerlingen. Ze sloopten eigenhandig de muren tot 1 groot klaslokaal.

Lees het artikel